top of page

Sirius

"And we will show the world how much more we can become"

kk7142.jpg

Sirius was the mother of two litters in our cattery

Norwegian forest cat ♀

Creme bicolor (NFO e 03)

 

dob. 16.12.2016

Weight: 4,5kg

 

GSDIV: N/N

HCM:  Ultrasounded healty

Felv/Fiv: neg.

Blood group: A

FI*InukChuck's Vanemuise

Sirius is from the first cat litter that was born in my house, and I have been in close contact with the family she moved to. It was wonderful how they wanted to continue what I had started, speaking of the socialization and encouragement of kittens. In the beginning, Sirius was the most tender of the litter, but in the end she turned out to be the most courageous. When I saw how they traveled with her, I just fell in love with Sirius and as I fell in love with her, there was a blooming thought of how it would be nice to get kittens from her to this world. The same thought had occurred to the family she lived in, so we started our project.

Sirius is an active, participating cat, who is happy to join in everything that’s happening. Sirius has made a Nordic 3000km trip to Lofotes, wandered in national parks, volunteered in a nursing home, and participated in youth work in Vantaa. At home, Sirius lives with a cat friend, Sushi, but gets along with other pets too - earlier she had also lived with two bunnies. It takes her a day or two to get used to dogs, but cats are usually a little trickier, and she tends to get nervous around them. Sirius is selective, but not picky, of her diet. She is an easy-to-treat, and gentle cat to every person.

Pluie

"There came a girl from France, who didn't know how to dance"

kk7185.jpg

Royal Rascal du Mythe de Seléné

Turkish Angora ♀

Silver turtle ticked (TUA fs 25)

sp. 22/04/2020

Weight:  2.3kg (10/12/2020)

Felv/Fiv: Neg./Neg. (10/12/2020)

Blood type: A

Latest clean... 
Fungus test: 28 July 2020
Stool sample: 30 October 2020

Plui has two litters in our cattery:

Pluie is my first imported cat, the current state of the world made the import difficult, but we managed to find a puppy in just the right slot. After the quarantine, he was able to join the others when we got clean test results.

Pluie is very brave, but not cat-social at all - Pluie doesn't appreciate strange cats and is easily stressed by strange smells. Temperament is also found and very much so! This girl does express her opinion clearly.
Pluie is the most sociable little lady, she loves to be on shoulders and laps, play and be petted. The very energetic and social package is the most wonderful addition to our kitty and the most adorable lady. Many thanks to Géraldine for her <3

Pluie lives in an investment home in Nurmijärvi.

 

Usva

”I dremt a dream of you, and then it came true”

009_IMG_0061.jpg

FI*Nietosten Tähtipöly

Norjalainenmetsäkissa ♀

Sinikilpikonna Bicolor (NFO g 03)

sp. 7.11.2018

Paino: 3,9kg

GSDIV: N/N

HCM: Ultrattu terveeksi (27.2.2020)
Munuaiset: Ultrattu terveeksi (27.2.2020)

Felv/Fiv: neg. / neg. (27.2.2020)

Veriryhmä: A

Polvet: normaalit
Lonkat: normaalit
Pk-Def: N/N

Viimeisin puhdas... 
Sienitesti: -
Ulostenäyte: 27.10.2021

Usvalla on kaksi pentuetta kissalassamme:

Ensimmäisenä omana kasvattinani, joka jäi jalostukseen, olen Usvan kohdalla ollut hyvin kriittinen, mutta melko tyytyväinen siihen mitä lopputulos toikin. Oli tarkoitus saada rohkeita ja stressinsietokykyisiä pentuja. Ja niitä sainkin. Usva on itsenäinen, rauhallinen ja rohkea neitokainen. Hän ei pahemmin stressaa ympäristön vaihdosta, eikä piittaa koirista tai vierailuilla näkemistään kissoista. Näyttelyissä neiti ottaa rennosti. Usva on innokas kiipeilijä, tulee mielellään viereen rapsuteltavaksi, mutta viihtyy parhaiten omissa oloissaan, hakien huomiota silloin kun se hänelle sopii. 

Hän antaa mielellään muiden kissojen puhdistaa nassun ja korvat, on muutenkin hyvin kissasosiaalinen.
Usva on kissoistani se, joka ei välttämättä näy joka hetki, mutta on todennäköisesti silti jossakin lähistöllä. Hän on nopea oppimaan ja tulee mm. luokse kutsusta.
Usva ei nirsoile ruualle, mutta ei ole erityisen ahnekaan. Kaikki namit eivät kelpaa, mutta suurimpia osia hän syö hyvällä ruokahalulla. 

Patu

”Suurin apinamies!”

001_IMG_9990.jpg

IC FI*Nietosten Pakkasherra

Norjalainenmetsäkissa ♂

Musta (NFO n)

sp. 19.8.2020

Paino: 5,2kg (20.2.2023) 

GSDIV: N/N

HCM: terveeksi ultrattu (15.3.-22)
Munuaiset: terveeksi ultrattu (15.3.-22)

Felv/Fiv: neg/neg (9.7.-22)

Veriryhmä: A

Polvet: normaalit
Lonkat: normaalit
PkDef: N/N

Viimeisin puhdas... 
Sienitesti: 27.12.2022
Ulostenäyte: 16.9.2022

Patulla on yksi pentue kissalassamme:

Sekä kaksi pentuetta Haaveeni kissalassa

Patu on innokas ulkoilija ja vikkelä liikkeistään, mutta kiltti ja helposti käsiteltävä herra. Hän on aavistuksen epäluuloinen vieraita kohtaan, eikä ole suinpäin tutustumassa, perheelleen kuitenkin mitä lempein kollipoika, joka on monesti mukana myös perheen emännällä töissä! 

Hänen kaverinaan asuu toinen kolli Zorbas ja nykyään viettää leppoista kastraatin elämää Hyvinkäällä. 

Sora

”I could tell that you were curious, oh, yeah”

Norjalainenmetsäkissa ♀

Kilpikonnahopeatäplikäs bicolor (NFO fs 03 24)

 

sp. 5.5.2021

Paino: 3,53kg

 

GSDIV: N/N

HCM: Terveeksi ultrattu (31.5.2022)
Munuaiset: Terveeksi ultrattu (31.5.2022)

Felv/Fiv: neg/neg (7.3.2022)

Veriryhmä: A

Polvet: normaalit
Lonkat: -

Pk-Def: N/N

Viimeisin puhdas...
Sienitesti: 10.1.2023
Ulostenäyte: 27.8.2021

FI*Nietosten Sora

Soralla on yksi pentue kissalassamme:

Sora on hyvin rohkea, reipas ja energinen neiti. Tuo ei hidasta vauhtiaan perheessä olevien lasten, irlanninsusikoiraneikä muiden kissojen takia. Hän menee ja tekee mielensä mukaan. Sylikissaksi Soraa tuskin voi sanoa, mutta hän on mielellään mukana kaikessa ja kuitenkin helposti käsiteltävissä. 

 

Asustaa sijoituskodissa Salossa ja siirtyi perheen nimiin jo ensimmäisen pentueen jälkeen, sillä pentueen aikana Soralle alkoi ilmetä iho-oireita, joita useiden eläinlääkärien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella oli hormonaalista. Kun kuitenkin Soran emolle tuli samanlainen ja hänet oli jo steriloitu, päädyin siihen, että en ota riskiä allergian periytymisestä. 

bottom of page